FAQ

18_01_2023 / 15:41h
FAQ

Odgovori na često postavljana pitanja.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU INFO ZONE I KLUBA ZONA?

Info zona je udruga, a klub Zona je klub za mlade kojim koordinira Info zona i u kojem program realiziraju i druge udruge, neformalne grupe i pojedinci.

JESU LI DOGAĐANJA U PROGRAMU KLUBA ZONA BESPLATNA?

Nastojimo da sva događanja u programu Zone budu besplatna, uz osiguran radni materijal. I to nam, zasada, jako dobro ide. U prvih 10 godina naplatili smo sudjelovanje na samo jednoj radionici i nismo osigurali besplatan radni materijal za samo jedan tečaj.

JE LI PROGRAM KLUBA ZONA ISKLJUČIVO ZA MLADE?

Program je prvenstveno namijenjen mladima od 15 do 30 godina, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih, njihovoj socijalizaciji, razvoju njihovih potencijala i poticanju na aktivno sudjelovanje u društvu, ali nastojimo uvijek ostaviti mjesta i za druge dobne skupine.

KAKO BIRATE SUDIONIKE DOGAĐANJA ZA KOJA JE POTREBNA PRIJAVA?

Zbog zadržavanja zadovoljavajuće kvalitete rada, za neka događanja potrebna je rezervacija mjesta, odnosno prijava. Kriterij izbora sudionika može biti vrijeme prijave, dob, spol ili neki drugi kriterij, sukladno zahtjevima donatora.

MOGU LI I JA IZLOŽITI SVOJE RADOVE U PROSTORU KLUBA ZONA?

Naravno, javi nam se! Svake godine objavljujemo natječaj za izložbe. Atraktivan prostor u centru Splita, prethodnih je godina ugostio na desetke izložbi, prije svega autora mlađe generacije - amaterskih umjetnika, učenika i studenata. Za odabrane izložbe osiguravamo promociju i osnovne tehničke zahtjeve, a postoji mogućnost i participacije u troškovima produkcije.

MOGU LI JA REALIZIRATI NEKO DOGAĐANJE U PROGRAMU KLUBA ZONA?

Naravno, dapače! Možeš održati predavanje ili edukaciju, ili ponuditi neku sasvim novu ideju, a mi ćemo ti pružiti podršku u pripremi i realizaciji događanja, te u potpunosti preuzeti promociju.

MORA LI MOJ ANGAŽMAN BITI VOLONTERSKI ILI GA MOGU I NAPLATITI?

Kontinuirano objavljujemo natječaj za honorarne suradnike, uglavnom su to voditelji radionica kojima pružamo podršku u realizaciji događanja, ali i u pripremi i promociji.

MOŽETE LI NEKO DOGAĐANJE IZ PROGRAMA PONOVITI NA DRUGOM MJESTU?

Rado ćemo u tvom prostoru, kvartu ili gradu realizirati neku radionicu, predavanje, izložbu ili neko drugo događanje koje ti se svidjelo. U bazi imamo nekoliko desetaka provjerenih pojedinaca, neformalnih skupina, organizacija i udruga - voditelja kreativnih radionica i edukacija, realizatora tematskih događanja, izlagača... A imamo i iskusni tim koji će odraditi pripremu, promociju i realizaciju događanja