Udruga Terrum u Zoni održava opuštajuće radionice mindful lončarstva

02_11_2023 / 10:49h
Udruga Terrum u Zoni održava opuštajuće radionice mindful lončarstva

Kreativni rad s glinom i psihoterapijski trening.

U srijedu, 8. studenog, u 17 sati u Zoni će se održati prva radionica mindful lončarstva. Osim kreativnog rada s glinom, ova jedinstvena radionica uključuje i psihoterapijski trening. Sudionici će imati priliku izraditi konkretan uporabni predmet, ali i opustiti se te dobiti mogućnost bolje razumjeti svoje emocije i osjećaje.

-  Lončarstvo, osim svog estetskog ima i terapeutski učinak, a u ovu radionicu implementirane su i metode integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i mindfulnesa. Terapeutski učinak simultano se događa pri samom procesu stvaranja glinom kao materijalom koji integrira i mentalne i emocionalne funkcije mozga. Kroz razne tehnike i faze rada, transformirajući materijal u konkretnu strukturu sudionici će izgraditi i osvijestiti vlastite granice i potrebe te uspostaviti osjećaj vlastite snage i kontrole. Pridružite nam se, na taj način probudit ćete kreatora u sebi, kreatora vlastitih odluka i života - pozivaju iz Udruge Terrum.

Voditelji radionice su akademska slikarica Milana Stojić, akademska kiparica Nina Petrović Jakšić te apsolvent integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije Petar Dukić. Udruga Terrum radionice će održavati jednom mjesečno, drugom srijedom u mjesecu od 17 do 20 sati. Cijena jedne radionice je 40 eura, a rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice.