U veljači nastavljamo popularna događanja i najavljujemo nova!

01_02_2023 / 22:44h
U veljači nastavljamo popularna događanja i najavljujemo nova!

Uz nastavak održavanja popularnih događanja u pripremi su i nove radionice i tematska druženja.

U 28 dana veljače Klub Zona nudi dvadesetak besplatnih događanja za mlade. Uz nastavak održavanja popularnih događanja u najavi su i nove radionice i tematska druženja.

Osim filma i razmjene, prilika i za informiranje o prilikama za financiranje inicijativa

Još jedan prvi četvrtak u mjesecu, 2. veljače, u 19 sati donosi priliku za razgovor o okolišu, prirodi i klimatskim promjenama uz ciklus kratkih eko filmova Zavrti film u glavi. Drugo zimsko izdanje Sajma razmjene korištenih predmeta održat će se 7. veljače, od 18 do 20 sati. Udruga Sunce obje aktivnosti realizira u sklopu programa Europske snage solidarnosti, a aktualni natječaj za financiranje projekata kroz taj program zatvara se 23. veljače. Ova događanja tako su prilika i za razgovor o iskustvima prijave na natječaja na koji se sa svojim idejama i inicijativama mogu prijaviti i neformalne grupe mladih.

I u veljači Klub Zona nastavlja biti subotnja oaza društvenih igara, uz manje izmjene koncepta i nove igre. Od 20 sati do ponoći igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi igru iz našeg asortimana u kojem više nisu samo moderne društvene igre već i stari dobro poznati klasici. Najveća novost je da ekipa iz Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST više ne daje svaku subotu doprinos ponudi igara i konkurenciji igrača.

Biciklopopravljaonica se održava prvim ponedjeljkom u mjesecu. Zainteresirani 6. veljače u 17 sati mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl ili iskoristiti veliki izbor alata te unaprijediti svoje ili tuđe znanje. Od 2016. godine volonteri su besplatno popravili nekoliko stotina bicikala. Za popravke je obavezna rezervacija mjesta, a volonteri koji žele drugima pomoći popraviti bicikl dobrodošli su i bez prethodne najave.

Najdugovječnije druženje ljubitelja književnosti na Šperunu, Književna čajanka, u veljači nastavlja svoju sedmu sezonu u programu Kluba Zona. Opuštena druženja uz razgovore o pročitanim knjigama održavaju se ponedjeljkom u 19 sati, dinamikom koju, kao i naslove, određuju sami sudionici. Za sudjelovanje nije potrebno znanje o književnosti, a svi prijavljeni putem prijavnice redovito dobivaju obavijesti o novim naslovima koji su teme razgovora. Roman "U neposrednoj blizini" (Linwood Barclay) tema je druženja 6. veljače, a dva tjedn kasnije, 20. veljače, razgovarat će se o romanu "Boja magije" (Terry Pratchett).

Novo: Radionica koja završava snimanjem u studiju, "U zoni debate" i "Anime zona"

Nakon kratke pauze, od 17. veljače petkom se ponovno održava Kreativni petak. Druženje u kojem je kreativni zadatak samo povod susretu u opuštenoj atmosferu, uz kavu ili čaj, održava se petkom od 18 do 21 sat. Na prvom terminu u veljači voditeljica će objasniti kako od običnih štapova nastaje stick art, a na drugom terminu tema će biti oslikavanje oblutaka. Sudjelovanje je besplatno, pribor i materijal su osigurani, ali je obavezna rezervacija mjesta.

Dvosatna radionica U zoni debate održavat se od 15. veljače, srijedom od 18 sati. Bit će to prilika za razvijanje govorničkih sposobnosti, prevladavanje treme od javnog nastupa te savladavanje osnova debate koje se mogu primijeniti u svakodnevnoj i profesionalnoj sferi života. Voditelj će teme pojedinog termina prilagođavati željama sudionika. Sudjelovanje je besplatno, ali je obavezna rezervacija mjesta.

Klub Zona nekada je slovio kao oaza splitskog stripa u kojoj su se družila poznata imena splitske scene i održavale strip radionice. Može li u 2023. Zona postati Anime zona, mjesto na kojem će se okupljati zaljubljenici u anime, saznat ćemo u četvrtak, 16. veljače, u 18 sati. Druženja uz diskusije i radionice o ovom karakterističnom stilu crtanja održavat će se trećim četvrtkom u mjesecu. Namjera je nemalu virtualnu zajednicu motivirati na druženja uživo i otvoriti prostor za razmjenu informacija i ideja.

Mala škola zvuka ponudit će uvod u glazbenu produkciju. Radionica će se održavati u četiri dvosatna termina - 18. i 25. veljače te 11. i 18. ožujka od 16 sati. Sudionici će se upoznati s teorijom snimanja i manipuliranja zvukom, ali i različitom opremom. U praktičnom dijelu radionice posjetit će studio i početi sa svojim prvim snimanjem. Sudjelovanje je besplatno, ali je obavezna rezervacija mjesta.

"Želim pričat o..." je događanje u kojem svatko može predložiti temu razgovora

Šahovska popodneva su druženja uz razgovore o šahu, analize mečeva i šahovske partije. Uz aktivne igrače ŠK Student zainteresirani mogu usavršavati i dokazivati svoje šahovske vještine. Od 18. veljače Šahovska popodneva održavat će se svake subote od 18 do 20 sati.

Želim pričat o... je događanje u kojem svatko može predložiti temu razgovora o kojoj želi slušati, govoriti ili razgovarati. Svaki mjesec, trećim utorkom u mjesecu u 18 sati, razgovarat će se o unaprijed dogovorenoj temi. Koje će biti teme razgovora u narednim mjesecima pričat će se u utorak, 21. veljače, a svoje prijedloge moguće je poslati i putem obrasca  ili porukom na društvenim mrežama.

Tema druge ovogodišnje Kave sa Savjetom mladih, u četvrtak, 23. veljače, u 18 sati, bit će - mentalno zdravlje mladih. Koje su ustanove i organizacije uključene u brigu o mentalnom zdravlju mladih i što o toj temi kaže gradska strategija za mlade tek su neke od tema razgovora. Kave sa Savjetom mladih su neformalni sastanci mladih, članova Savjeta mladih, predstavnika udruga mladih i za mlade te stručnjaka relevantnih u različitim područjima. Održavaju se u Klubu Zona četvrtim četvrtkom u mjesecu i otvorene su za javnost.

U ožujku ponovno Mala škola mentalnog zdravlja

Nakon Tihane Felić, u veljači će se u osmom ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu publici predstaviti još jedna studentica slikarstva. Izložba Sunčane Barbarić otvorit će se u utorak, 28. veljače u 19 sati.

Zbog prošlogodišnjeg velikog interesa, u ožujku se ponavlja ciklus radionica Mala škola mentalnog zdravlja. Radionice će se od 6. ožujka održavati ponedjeljkom u 18 sati u Razredu u Domu mladih. Kroz pet termina obradit će se teme anksioznost, depresivnost, sreća, utjecaj društvenih mreža i nošenje s gubicima. Sudjelovanje je besplatno, ali obavezna je rezervacija mjesta .

Nakon događanja klikni na link i izdvoji manje od minute da nam anonimno napišeš svoje dojmove. Tako nam pomažeš program Kluba Zona učiniti još boljim. Možeš nam i predložiti novo događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih.