U svibnju neće nedostajati edukativnih, informativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja

01_05_2023 / 20:10h
U svibnju neće nedostajati edukativnih, informativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja

Biciklopopravljaonica se iznimno nije održala prvog ponedjeljka u mjesecu, ali sva druga događanja održavat će se uhodanim ritmom.

Nakon uspješnog gostovanja na Turskoj kuli u sklopu EgoFree festivala, program Kluba Zona vratio se na Šperun. Zbog Praznika rada, Biciklopopravljaonica se u svibnju iznimno nije održala prvog ponedjeljka u mjesecu, ali sva druga događanja održavat će se uhodanim ritmom. Neće nedostajati edukativnih, informativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

Novo izdanje Sajma razmjene korištenih predmeta održat će se 2. svibnja od 18 do 20 sati. U razmjeni funkcionalnih kućanskih aparata, obuće, odjeće i drugih predmeta i ovog će puta posredovati volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Sajam razmjene korištenih predmeta održava se prvim utorkom u mjesecu.

U četvrtak, 4. svibnja, u 19 sati održat će se još jedno druženje uz kratke eko filmove i razgovor o okolišu, prirodi i klimatskim promjenama. Diskusiju će voditi međunarodne volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Ciklus kratkih eko filmova, pod nazivom Zavrti film u glavi, održava SE prvim četvrtkom u mjesecu.

Subote ostaju iste, ali Kreativni petak uskoro odlazi na ljetnu pauzu

U svibnju će se održati dva posljednja Kreativna petka prije ljetne stanke. String art, umjetnost crtanja koncem, bit će tema druženja 5. svibnja, a morski ukrasi tema su druženja 12. svibnja. Sudjelovanje je besplatno, pribor i materijal su osigurani, ali je zbog kvalitete rada obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice. Oba druženja u kojima je kreativni zadatak samo povod susretu u opuštenoj atmosferu održat će se u 18 sati.

Šahovska popodneva još neće na ljetnu stanku i nastavljaju se održavati subotom od 18 do 20 sati. Na većini druženja gostuju šahisti ŠK Student pa svi zainteresirani imaju priliku za razgovor o šahu, analizu mečeva i šahovske partije.

Na ljetnu stanku neće ni Večeri društvenih igra pa se nastavljaju održavati subotom od 20 sati do ponoći. U ponudi su moderne igre i dobro poznati klasici, a za stol se može doći i bez suigrača.

Nova druženja zaljubljenika u anime i još jedan sajam vintage odjeće i rukotvorina

Sajam vintage odjeće i rukotvorina Pazarium održava se prvom nedjeljom u mjesecu pa će se održati i 7. svibnja, unatoč proslavi Svetog Duje. Od 16 do 20 sati ponudom će se predstaviti nekoliko izlagača moderne i vintage second hand odjeće te modnih dodataka, nakita, slika i drugih umjetnina. 

Biciklopopravljaonica se u svibnju iznimno nije održala prvog ponedjeljka u mjesecu u 17 sati, nego će se održati tek 8. svibnja. Zainteresirani i ovog puta mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl ili iskoristiti veliki izbor alata te unaprijediti svoje znanje i na taj način pomoći drugima popraviti bicikl. Za popravke je obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice, a volonteri su dobrodošli i bez prethodne najave.

Nova druženja zaljubljenika u anime održat će 11. i 18. svibnja u 18 sati. Anime zona održava se drugim i trećim četvrtkom u mjesecu.

S kim izaći u Splitu i što Grad Split radi za bolju informiranost mladih?

U utorak, 16. svibnja, u 18 sati na događanju Želim pričati o… tražit će se društvo za izlazak. Diskusija s temom - s kim izaći u Splitu - nastavak je travanjskog druženja na kojem su sudionici tražili odgovor na pitanje - gdje izaći u Splitu. Želim pričat o... je druženje koje se održava trećim utorkom u mjesecu i na kojem svatko može predložiti temu razgovora o kojoj želi slušati, govoriti ili razgovarati.

Na petoj ovogodišnjoj izložbi publici će se predstaviti Marija Babić, studentica UMAS-a. Izložba inspirirana splitskim grobljem Sustipan otvorit će se u utorak, 23. svibnja, u 20 sati. Iduća izložba u osmom ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu otvorit će se tek u rujnu.

Što Grad Split radi za bolju informiranost mladih i može li napraviti više pitanja su na koja će odgovore potražiti sudionici svibanjske Kave sa Savjetom mladih 25. svibnja u 18 sati. Kave sa Savjetom mladih su neformalni sastanci mladih, članova Savjeta mladih, predstavnika udruga mladih i za mlade te stručnjaka relevantnih u različitim područjima. Održavaju se u Klubu Zona četvrtim četvrtkom u mjesecu i otvorene su za javnost.