Što vas drži budnima u kasne sate? Pogledajte spoj virtualne ispovijedi i oblikovanja.

17_12_2023 / 10:59h
Što vas drži budnima u kasne sate? Pogledajte spoj virtualne ispovijedi i oblikovanja.

Otvaranje izložbe je u utorak u 19 sati.

U utorak, 19. prosinca, u 19 sati u Zoni se otvara posljednja izložba u osmom ciklusu Mladi izlažu. Luka Jukić, student Umjetničke akademije u Splitu s Odsjeka za film, medijsku umjetnost i animaciju, predstavlja izložbu pod nazivom Primarnoplava. 

- Primarnoplava je umjetnički projekt baziran na spoju virtualne ispovijedi i oblikovanja. Svatko tko na web platformi primarnoplava.com želi odgovoriti na pitanje “Što vas drži budnima u kasne sate?”, sudjeluje svojim odgovorom u kreiranju postera, objekta ili videa koji sadrži poslanu misao, ideju ili ispovijed. Naše tijelo u velikim razmjerima prožimaju osjećaji, a posebno mjesto zauzimaju oni neugodni i opterećujući koji “bojaju” našu unutrašnjost plavom bojom. Sintagma feeling blue potakla je Jukića da stvara umjetnička djela u neizravnoj suradnji s okolinom - objašnjava Blaženka Miše, kustosica izložbe.

Luka je rođen 1997. godine u Šibeniku. U Drnišu je završio srednju školu i osnovnu glazbenu školu. Izlagao je na jednoj samostalnoj izložbi u Splitu te nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložba u Zoni bit će otvorena do 23. siječnja 2024. godine.