Pletenje je hit programa u prosincu!

28_11_2022 / 15:32h
Pletenje je hit programa u prosincu!

U prosincu će se na Šperun dolaziti zbog blagdanskog šušura, ali i programa Kluba Zona. Info zona je sa suradnicima pripremila nove prilike za besplatno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U prosincu će se na Šperun dolaziti zbog blagdanskog šušura, ali i programa Kluba Zona. Info zona je sa suradnicima pripremila nova tematska druženja, humanitarnu izložbu, informativno događanje, edukacije i druge prilike za besplatno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Još jedan prvi četvrtak u mjesecu u 19 sati donosi priliku za razgovor o okolišu, prirodi i klimatskim promjenama uz ciklus kratkih eko filmova Zavrti film u glavi. Osim projekcije filma, međunarodne volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce ponovno pripremaju i grickalice i nagradni kviz.

Kreće Radionica pletenja, nastavljaju se Kreativni petci, završava Građanski inkubator

U prosincu će se petkom i ponedjeljkom od 18 sati u Klubu Zona održavati tradicionalno popularna Radionica pletenja. Polaznice i polaznici će se uz osiguran materijal i kroz praktični rad upoznati s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja. Ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu ili rukavice. Sudjelovanje je besplatno, prvi dan radionice je 2. prosinca, a obavezna rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Kreativni petci održavat će se do 23. prosinca u 18 sati, nakon čega slijedi kratka pauza. U prvom prosinačkom terminu povod za još jedno kreativno druženje bit će izrada visećih gnomova, u drugom izrada snježnih staklenki, a u posljednja dva termina izrada božićnih ukrasa. Osim druženja u dobroj atmosferi, neće nedostajati ni vune, staklenki, papira, drva i žice. Sudjelovanje je besplatno, ali je zbog kvalitete rada potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Posljednje dvije ovogodišnje subotnje radionice Građanskog inkubatora održat će se u Klubu Zona 3. i 10. prosinca od 11 do 13 sati. Tema prve prosinačke radionice je diskriminacija, a posljednje korupcija. Sudionici imaju priliku proširiti znanja te postati odgovorniji građani, ali i povezati se s mladima sličnih interesa. Prijavnica za besplatno sudjelovanje u radionicama Građanskog inkubatora dostupna je na klubzona.net.

Nagradni turnir na Šahovskom popodnevu

Šahovska popodneva su druženja uz razgovore o šahu, analize mečeva i šahovske partije. Uz aktivne igrače ŠK Student zainteresirani mogu usavršavati i dokazivati svoje šahovske vještina. Prva tri Šahovska popodneva u aktualnoj sezoni održat će se prve tri prosinačke subote od 18 do 20 sati, a 10. prosinca odigrat će se i nagradni turnir. Sudjelovanje na turniru je besplatno, a rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Subotnje večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! održavaju se do 17. prosinca, nakon čega slijedi kratka blagdanska pauza. Od 20 sati do ponoći igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju je dopunila Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Iako se održava prvim ponedjeljkom u mjesecu, Biciklopopravljaonica je u prosincu tek sedmo događanje. Zainteresirani 5. prosinca u 17 sati mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl ili iskoristiti veliki izbor alata te unaprijediti svoje znanje i pomoći drugima popraviti bicikl. Za popravke je obavezna rezervacija mjesta na klubzona.net, a volonteri su dobrodošli i bez prethodne najave.

Još jedan prvi utorak u mjesecu, od 18 do 20 sati, nudi povod za oslobađanje ormara od nekorištenih funkcionalnih predmeta. Blagdansko izdanje Sajma razmjene korištenih predmeta održat će se 6. prosinca, a u razmjeni će i ovog puta posredovati volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

Prve tri srijede u mjesecu, od 19 do 21 sat, i u prosincu su rezervirane za Grupe uzajamne podrške. Mladi sa psihosocijalnim poteškoćama i mentalnim oboljenjima imaju priliku sa stručnjacima i volonterima Udruge Feniks Split kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustava, učiti i razgovarati o rješenjima svojih izazova. Za sudjelovanje u bilo kojem terminu nije potrebna prethodna najava.

Jedinstvena prilika za informiranje o mogućnostima studiranja, stažiranja, educiranja i volontiranja u Europi

U četvrtak, 15. prosinca, od 18 sati u Klubu Zona održat će se Živa knjižnica koja će pružiti priliku za razgovor s mladima koji imaju iskustvo studiranja, stažiranja, edukacije i volontiranja u Europi kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Riječ je o konceptu u kojem zainteresirani na dvadesetak minuta mogu posuditi ljude, baš kao knjige, i s njima razgovarati o njihovim iskustvima te ih pitati za savjete i upute. Ovo je jedinstvena prilika za informiranje o iznimno dostupnim mogućnostima mobilnosti za mlade. Sudjelovanje je besplatno, ali dolazak je potrebno najaviti putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Posebno, humanitarno izdanje izložbe u ciklusu Mladi izlažu otvorit će se u utorak, 20. prosinca, u 19 sati, uz glazbeni program na šperunskom trgu. Izložit će se odabrani radovi većine dosadašnjih izlagača koji će se moći otkupiti, a prikupljeni iznos u cijelosti će biti doniran u humanitarne svrhe.

Četvrti četvrtak u mjesecu u 18 sati i u prosincu će biti termin druženja mladih, članova Savjeta mladih, predstavnika udruga za mlade i stručnjaka relevantnih u različitim područjima. Posljednja ovogodišnja Kava sa Savjetom mladih održat će se Klubu Zona, u blagdanskoj atmosferi i najneformalnijem formatu do sada, bez zadane teme razgovora.

Program

AFTER PROGRAMA

Nakon događanja, dođi na - after! Izdvoji minutu da nam anonimno napišeš svoje dojmove s događanja i pomozi nam program učiniti još boljim.

Klikni ovdje i otiđi na after! 

PREDLOŽI DOGAĐANJE

Predloži predavanje, tečaj, radionicu, prezentaciju, tematsku večer ili neko sasvim novo edukativno, kulturno ili zabavno događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih u Splitu.

Javi nam se na [email protected].