Novo: Grupa uzajamne podrške za mlade

20_01_2023 / 16:43h
Novo: Grupa uzajamne podrške za mlade

Uz pomoć stručnjaka i volontera, svi zainteresirani će imati priliku kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustva te učiti i razgovarati o potencijalnim rješenjima.

Udruga Feniks Split, u srijedu 28. rujna u 19 sati u Klubu Zona održava radionicu pod nazivom Grupa uzajamne podrške. Riječ je o susretu namijenjenom mladima sa psihosocijalnim poteškoćama i mentalnim oboljenjima. Uz pomoć stručnjaka i volontera, svi zainteresirani će imati priliku kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustva te učiti i razgovarati o potencijalnim rješenjima.

- Psihosocijalne poteškoće i mentalna oboljenja sve su prisutniji među mladom populacijom, naročito nakon pandemije. Nažalost, svjedoci smo i česte društvene stigmatizacije osoba s navedenim problemima zbog čega je potreba za ovom vrstom radionice još aktualnija. Baš zato, ovim putem pozivam mlade koji osjećaju potrebu za razgovorom o navedenim poteškoćama da sudjeluju u ciklusu radionica koje će im zasigurno biti od pomoći - kazala je Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split.

Prvi susret održat će se 28. rujna u 19 sati, a u narednim mjesecima susreti će se održavati prve tri srijede u mjesecu, od 19:00 do 21:00. Mogu se pridružiti svi mladi koji su zainteresirani za ovakav tip radionica, bez prethodne najave.

Aktivnost je dio projekta "Puna mi je kapa!" koji Udruga Feniks Split provodi u partnerstvu s Info zonom i Multimedijalnim kulturnim centrom Split, uz financijsku podršku Grada Splita.