Ne sudi knjige po koricama: O mentalnim poteškoćama iz prve ruke

20_01_2023 / 16:52h
Ne sudi knjige po koricama: O mentalnim poteškoćama iz prve ruke

U Klubu Zona održat će se živa knjižnica pod nazivom “Ne sudi knjige po koricama”. Udruga Feniks Split kao žive knjige predstavit će osobe s različitim mentalnim poteškoćama i oboljenjima.

U nedjelju, 27. studenog, od 17 do 20 sati u Klubu Zona održat će se živa knjižnica pod nazivom “Ne sudi knjige po koricama”. Udruga Feniks Split kao žive knjige predstavit će osobe s različitim mentalnim poteškoćama i oboljenjima.

- Riječ je o konceptu u kojem su knjige zapravo ljudi te ih možete "posuditi" na dvadesetak minuta i čuti njihovu životnu priču. Kroz direktan razgovor imat ćete priliku iz prve ruke upoznati se s izazovima depresije, bipolarnog poremećaja, anksioznosti, poremećaja hranjenja, šizofrenije, ovisnosti o igricama i slično, kazala je Marina Vidović iz Udruge Feniks Split.

Iz Udruge Feniks i Info zone pozivaju mlade, ali i druge zainteresirane, da posjete nedjeljnu Živu knjižnicu te iskoriste priliku za osvještavanje predrasuda, preispitivanje negativnih stavova i rušenje stereotipa.