Klub Zona u travnju: Od popravaka bicikli do izložbe učeničkih radova

30_03_2023 / 20:33h
Klub Zona u travnju: Od popravaka bicikli do izložbe učeničkih radova

Do kraja mjeseca održat će se niz besplatna tematska druženja i edukacija te otvoriti još jedna izložba.

Info zona je sa suradnicima pripremila raznolik travanjski program događanja u Klubu Zona. U prvim proljetnim danima očekuje se povećan interes za usluge Biciklopopravljaonice. Do kraja mjeseca održat će se i niz besplatnih tematskih druženja i edukacija te otvoriti još jedna izložba.

Jedino mjesto u Splitu u kojem zainteresirani mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl 

Prvo Šahovsko popodne u travnju bit će prilika za uživo pogledati službeni šahovski meč jer šahisti ŠK Student igraju ligu. Subote nakon 1. ožujka od 18 do 20 sati bit će rezervirane za druženja uz razgovore o šahu, analize mečeva i šahovske partije. Pridružiti se mogu svi zainteresirani te usavršiti ili dokazati svoje šahovske vještine. 

Večeri društvenih igra još se donekle uspješno nose s nedostatkom sjedećih mjesta. Svake subote, od 20 sati do ponoći, Klub Zona je mjesto dobre zabave uz društvene igre. U ponudi su moderne igre i dobro poznati klasici, a za stol se može doći i bez suigrača.

Nakon uspješnog prvog izdanja u ožujku, sajam vintage odjeće i rukotvorina Pazarium održat će se i u travnju. Od 16 do 20 sati ponudom će se predstaviti nekoliko novih izlagača moderne i vintage second hand odjeće te modnih dodataka, nakita, slika i drugih umjetnina.  Sajam se održava prvom nedjeljom u mjesecu.

Klub Zona je jedino mjesto u Splitu u kojem zainteresirani mogu naučiti kako popraviti svoj bicikl ili iskoristiti veliki izbor alata te unaprijediti svoje znanje i na taj način pomoći drugima popraviti bicikl. Prvo proljetno izdanje Biciklopopravljaonice je 3. travnja pa se očekuje povećan interes za popravke. Zato podsjećamo da je za popravke obavezna rezervacija, a volonteri su dobrodošli i bez prethodne najave. Biciklopopravljaonica se država prvim ponedjeljkom u mjesecu u 17 sati.

Posljednje dvije radionica u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja održat će se u ponedjeljak i utorak, 3. i 11. travnja u Domu mladih. Stručnjakinje iz Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije u prvom terminu obradit će temu nošenja s gubicima, a u drugom terminu utjecaj društvenih mreža. Sudjelovanje je besplatno, ali je zbog osiguravanja kvalitete rada obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice.

Posljednje dvije Književne čajanke u aktualnoj sezoni održat će se 3. i 17. travnja u 19 sati. Tema prvog druženja je Artemis Fowl (Eoin Colfer), a drugog Kamo si otišla Bernadette? (Maria Semple).

Anime zona od travnja se održava dva puta mjesečno

Prvo proljetno izdanje Sajma razmjene korištenih predmeta održat će se 4. travnja od 18 do 20 sati. U razmjeni funkcionalnih kućanskih aparata, obuće, odjeće i drugih predmeta i ovog će puta posredovati volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Sajam razmjene korištenih predmeta održava se prvim utorkom u mjesecu.

U četvrtak, 6. travnja, u 19 sati održat će se još jedno druženje uz kratke eko filmove i razgovor o okolišu, prirodi i klimatskim promjenama. Diskusiju će voditi međunarodne volonterke Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Zavrti film u glavi naziv je ciklusa kratkih eko filmova koji se održava prvim četvrtkom u mjesecu.

U travnju će Kreativni petak imati dvije voditeljice, Tini se pridružuje Korana. S Tinom se 7. travnja bojaju jaja, a 21. travnja izrađuje se mali “tekstilni sukulent garden”. S Koranom će se 14. travnja crtati doodle, a dva tjedna kasnije mandale. Sudjelovanje je besplatno, pribor i materijal su osigurani, ali je zbog kvalitete rada obavezna rezervacija  mjesta. Kreativni petak je druženje u kojem je kreativni zadatak samo povod susretu u opuštenoj atmosferu, uz kavu ili čaj. Održava se petkom, od 18 do 20 sati.

Prva Anime zona održala se u veljači, a interes zaljubljenika u anime za druženjem toliki je da će se od travnja održavati dva puta mjesečno, drugim i trećim četvrtkom u mjesecu, od 18 sati.

Želim pričati o… studiranju i školovanju u inozemstvu

Pred kraj školske godine prigodna tema razgovora je mogućnost studiranju i školovanju u inozemstvu. U utorak, 18. travnja, događanje Želim pričati o… pružit će priliku za poslušati ili podijeliti iskustva, informacije i preporuke o studiranju i školovanju u inozemstvu. Svoj dolazak već je potvrdila agencija BHV Education koja se bavi savjetovanjem i upućivanjem mladih na različite obrazovne programe u inozemstvu.

Želim pričat o... je druženje koje se održava trećim utorkom u mjesecu i na kojem svatko može predložiti temu razgovora o kojoj želi slušati, govoriti ili razgovarati. Svoje prijedloge tema moguće je poslati putem obrasca na klubzona.net ili porukom na društvenim mrežama.

Na četvrtoj izložbi u osmom ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu publici će se predstaviti učenice i učenice Škole likovnih umjetnosti u Splitu. Izložba ilustracija posvećenih ženama u znanosti i umjetnosti otvorit će se u utorak, 25. travnja, u 19 sati.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je manje od 8% mladih u Splitu upoznato s radom Savjeta mladih Grada Splita. Na travanjskoj Kavi sa Savjetom mladih, u četvrtak, 27. travnja,  razgovarat će se o uzrocima slabog interesa mladih za ovo savjetodavno tijelo gradskog vijeća te mogućnostima povećanja interesa.

Kave sa Savjetom mladih su neformalni sastanci mladih, članova Savjeta mladih, predstavnika udruga mladih i za mlade te stručnjaka relevantnih u različitim područjima. Održavaju se u Klubu Zona četvrtim četvrtkom u mjesecu i otvorene su za javnost.

Nakon događanja klikni na link i izdvoji manje od minute da nam anonimno napišeš svoje dojmove. Tako nam pomažeš program Kluba Zona učiniti još boljim. Možeš nam i predložiti novo događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih.