Čak tri serije radova na prvoj samostalnoj izložbi Katarine Botica

23_03_2023 / 12:13h
Čak tri serije radova na prvoj samostalnoj izložbi Katarine Botica

Glazbu na otvaranju treće izložbe u osmom ciklusu "Mladi izlažu" birat će DJ Marci.

Studentica slikarstva Katarina Botica u utorak, 28. ožujka, u 19 sati u Klubu Zona otvara svoju prvu samostalnu izložbu naziva „Prenijeti sastavljeno“. Predstavlja tri serije radova koji tematiziraju prolaznost vremena, konzumerizam, financijske probleme te propadanje digitalne, ali i ljudske memorije.

- Katarina u radovima iz serije "100 godina" koristi kolaž uz akril i lavirani tuš te kolažira novine, a inspiraciju je pronašla u mikroskopskim snimkama. U radu "Katalog" koristi već postojeće reklamne kataloge različitih oglašivača koje fragmentira i kategorizira čime stvara novi apstraktni katalog. U seriji radova "Memory" koristi fotografije na kojima se dogodila greška (tzv. glitch) u kodu tijekom pohrane koje uparuje s nepotpunim tekstualnim sadržajem, a radovi "Trošim više" i "Kupujem manje" osim kritičke imaju i dokumentarnu ulogu - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe 

Glazbu na otvaranju treće izložbe u osmom ciklusu „Mladi izlažu“ birat će DJ Marci, a izložba se može pogledati do 22. travnja.