"Pričam u snu" Tihane Felić otvara osmi ciklus "Mladi izlažu"

30_01_2023 / 16:07h
"Pričam u snu" Tihane Felić otvara osmi ciklus "Mladi izlažu"

Baš kao i u snovima pogled nas vodi iz jedne podsvjesne stvarnosti u drugu.

U Klubu Zona počinje osmi ciklus izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". U utorak, 31. siječnja, u 19 sati otvara se izložba studentice slikarstva Tihane Felić. Radovi u tehnici sitotiska koji čine seriju naziva "Pričam u snu" mogu se pogledati do 25. veljače. Glazbu na otvaranju birat će DJ Marci.

- Pojedini radovi iz daljine podsjećaju na neuronske veze ili gradske mape, izgledaju kao niz datoteka i ladica informacija, a kada im se približimo uočavamo detalje koji svojom jukstapozicijom i preklapanjima za svakog promatrača stvaraju zaseban doživljaj i niz asocijacija. Drugi pak radovi sadrže elemente nadrealizma, a često je teško iz prvog pogleda razgraničiti gdje jedna slika završava, a druga počinje. Baš kao i u snovima pogled nas vodi iz jedne podsvjesne stvarnosti u drugu - kazala je Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Tihana Felić rodom je iz Varaždina, a u Splitu studira na prvoj godine diplomskog studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer slikarstvo. Već je izlagala na dvije završne izložbe odsjeka te na grupnoj izložbi u Helsinkiju.

Nakon događanja klikni na link i izdvoji manje od minute da nam anonimno napišeš svoje dojmove. Tako nam pomažeš program Kluba Zona učiniti još boljim. Možeš nam i predložiti novo događanje koje će doprinijeti ponudi kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih.